Svatební pečení
Připravit svatební dort, svatební koláčky, výslužkové cukroví či mini zákusky je pro mě vždy velká výzva. Jelikož se jedná o ojedinělou příležitost, na kterou člověk rád celý život vzpomíná, musí i občerstvení být perfektní.
Svatební koláčky
Peču lahodné kynuté svatební koláčky s náplní tvarohovou nebo makovou, se švestkovými nebo hruškovými povidly, zdobené rozinkou nebo mandlí. Na povrchu koláčky potírám máslovo-smetanovou polevou a sypu cukrem. Tato osvědčená metoda dodá koláčkům neodolatelnou jemnost. Koláčky tak vydrží měkké a chutné po několik dní. Velikost koláčků je 5 cm.
Svatební cukroví
Obvykle peču 4-6 druhů svatebního cukroví tak, aby si každý přišel na svoji chuť. Klasické linecké s džemem, čokoládové, oříškové, nugátové, kokosové, mandlové, mokka a další. Cukroví se zdobí tématicky srdíčky, kytičkami, motýlky, čtyřlístky, cukrovými kuličkami, marcipánem, fondánem, čokoládou a dalšími polevami. Ozdoby je možno přizpůsobit ostatním svatebním dekoracím.
Mini zákusky
Kromě svatebního cukroví jsou výborné také malé zákusky, osvědčené jsou např. kávová zrna, kokosky s čokoládovým krémem, žloutkové věnečky, karamelové větrníčky, roládky, štafetky, medovník, punčové řezy a další. Je dobré volit takové druhy, které vydrží i delší dobu bez chlazení.
Svatební dort
Svatební dort je korunou slavnostní svatební tabule, proto si vždy dávám záležet, aby byl perfektní a odpovídal představám nevěsty. Na potahované svatební dorty používám bílou fondánovou potahovací hmotu Smartflex velvet s mandlovou příchutí. Velmi dobře drží tvar a neztrácí na své kráse ani v teplém prostředí.